Kunst‐ en Cultuurbeoefening mogen weer binnen. Muziek‐ en danslessen zijn weer mogelijk. Er zijn wel nog wat beperkingen maar hopelijk worden die ook spoedig opgeheven. Lees meer in de nieuwsbrief van mei

Susanne Wendler

Susanne Wendler docent dwarsfluitSusanne Wendler, geboren te Kiel, Duitsland, studeerde moderne dwarsfluit. Eerst privé bij Jean- Claude Gerard in Hamburg, daarna aan de Hochschule für Musik in München bij prof. Klaus Schochow en behaalde in 1994 haar pedagogiek- en concertexamen aan de Hochschule für Musik in Freiburg bij prof. dr. Mirjam Nastasi. Daarnaast begon Susanne ook de oude houten dwarsfluit, de traverso, te spelen. Ze studeerde bij Karl Kaiser zowel in Freiburg als ook later in Frankfurt. Van 1995 tot 1997 was Susanne solofluitiste in de Chursächsische Philharmonie Bad Elster. Daar speelde ze op moderne fluit en traverso een breed repertoire van orkest- en ensemblemuziek.

Vanaf 1998 wilde Susanne zich verder op de traverso specialiseren en ging terug naar Frankfurt, waar ze naast de studie van oude muziek een grote lespraktijk opbouwde.

In 1999 ging ze naar Utrecht om bij Wilbert Hazelzet Oude Muziek aan de Hogeschool voor Muziek en Kunst te studeren.

Hier begon Susanne aan de muziekschool in Woudenberg lessen te geven en sinds 2002 geeft ze ook bij de SMS dwarsfluitlessen.

Daarnaast speelt ze freelance in verschillende orkesten en ensembles, zoals het Amsterdams Barokorkest, Concert Royal, Johann Christian Bach Akademie en SansSouci. Sinds 2002 speelt ze met Sari Räsänen en Agnieszka Oszanca in het ensemble Pramea trio's voor twee fluiten en cello uit de preklassieke tijd op authentieke instrumenten.

Er zijn ook vier cd's verschenen: Musik am Hofe Friedrichs des Grossen met ensemble SansSouci, Anna Bon di Venezia Sonatas from the court of Bayreuth met Umbach & consorten, Preclassical Eloquence en Style galant- Refined Simplicity concert at the court of Bayreuth met het Pramea Ensemble.

> Bezoek de website van Susanne