Keyboard

Je kent ze vast wel maar, omdat ze allemaal zo op elkaar lijken zie je soms het verschil niet meer! Er bestaan heel veel verschillende soorten 'keyboards' zoals: synthesizers, workstations, master keyboards, seaboard en samplers.

Wist je dat rond 1980 het eerste keyboard werd bedacht? Het keyboard bestaat dus nog maar heel kort! Het keyboard is op dit moment een van de populairste instrumenten waarbij al in het begin goede resultaten kunnen worden behaald. Dit komt vooral omdat het instrument een professioneel klinkende begeleiding heeft. Je kunt in je eentje een orkest of een band nadoen. Het keyboard is dus net een hele band! Maar als je alleen een instrumentgeluid zoals piano of orgel wilt spelen kan dat ook! Je kan er zelfs ook mee drummen! Je hoeft hem alleen maar aan te zetten en spelen maar!

Kijk maar eens goed naar het keyboard en ontdek wat hij kan.

Met de knoppen op het keyboard kun je de geluiden en ritmes instellen en weer veranderen. Ook kun je de instellingen bedienen. De synthesizer vraagt meer van zijn bespeler omdat de begeleiding ontbreekt. Maar deze heeft als extra dat de speler beschikt over een enorm aantal klanken die ook nog zelf te veranderen zijn of zelfs de mogelijkheid biedt om zelf klanken te maken. De synthesizer is een van de meest veelzijdige instrumenten ter wereld.

De uitvinding van de synthesizer speelt een belangrijke rol in de muziekwereld. Veel elektronische stylen zouden zonder de uitvinding van de synthesizer misschien wel nooit ontstaan zijn. De synthesizer heb je zowel in hardware- als in softwarevorm. Gekoppeld aan een computer of als Workstation wordt het dubbel feest maar ook wat ingewikkelder. Het leuke van een Master MIDI-keyboards is dat ze helemaal geen geluiden hebben! Je kan via een MIDI-verbinding of USB-poort een soundmodule of computer (software) aansturen. Daar komt het geluid dan uit!

Met een sampler kun je geluiden opnemen en aangeven met welke toetsen je het opgenomen geluid wilt horen. Een Seaboard is door zijn veelzijdigheid de volgende generatie van het keyboard.

Keyboardles
Tijdens lessen ligt het accent voornamelijk op de wensen van de leerling. Naast bestaande methodes waarin je de noten, akkoorden, techniek en muziektheorie leert, is er veel aandacht voor popliedjes en verschillende muziekstijlen. De lessen voor beide instrumenten zijn hoofdzakelijk gericht op spelplezier, waarbij prestige van ondergeschikt belang is. Minimum leeftijd is 7 jaar.

Wil je meer informatie of het keyboard eens proberen? Neem dan contact op via de contactpagina.