Akoestische gitaar

Iedereen weet natuurlijk wat een gitaar is maar weten jullie ook hoeveel verschillende soorten gitaren er zijn?

Eigenlijk is er voor bijna elke muzieksoort wel een andere gitaar:
De Spaanse of akoestische gitaar wordt gebruikt voor klassieke muziek en voor de Flamenco, dat is Spaanse volksmuziek waarbij ook gedanst, geklapt en gezongen wordt. Maar natuurlijk kun je er ook gewoon liedjes op spelen en akkoorden om jezelf te begeleiden.
De elektrische gitaar wordt onder andere gebruikt om popmuziek te spelen.
Op de folkgitaar met stalen snaren speel je folkmuziek en akkoorden.
De luchtgitaar is voor als je net doet alsof je speelt maar helemaal geen gitaar in je handen hebt. Dat is wel makkelijk en goedkoop natuurlijk maar niet zo leuk als echt spelen op een echte gitaar.

Kiezen
Op de muziekschool kun je kiezen tussen akoestisch gitaar en elektrisch gitaar.

Wat kun je van akoestische gitaarlessen verwachten?
Als je begint met akoestisch gitaarles, speel je op een Spaanse gitaar. Die heb je in alle maten. Voor kinderen vanaf vijf jaar heb je de 1/2 gitaar, dan komt de 3/4. Nog een maatje groter is de 7/8, die ook wel wordt gebruikt door volwassenen met kleine handen.
Omdat er op een Spaanse gitaar zoveel kan, mogen de leerlingen zelf kiezen wat ze willen spelen naast het lesprogramma dat de docent aanbiedt. De één wil graag zingen en speelt dus akkoorden op de gitaar en de ander speelt liever instrumentale liedjes. En allebei kan natuurlijk ook. En dat kan dan weer in allerlei stijlen. Nederlandse liedjes, popliedjes, bluesjes, Zuid-Amerikaanse muziek, romantische stukjes of flamenco, en natuurlijk klassieke muziek! Het leukste is om alle stijlen te leren kennen want dan weet je pas wat je het mooist vindt om te spelen.

Mee op reis? En een gitaar kan altijd mee op vakantie! Auto te klein? Welnee! Eerst de gitaar erin en dan pas de rest.
Kampvuurtje erbij...

Dus: kom eens langs voor een proefles!